Министър Милошев: Чуждестранните работници не трябва да изместват българите

Според служебния министър очакванията са за добър летен туристически сезон
Обновена: 20 апр 2024 12:24 | 20 апр 2024 12:16, Елка Василева
69
Министър Милошев: Чуждестранните работници не трябва да изместват българите
Снимка: архив, БГНЕС

Има недостиг на работна ръка и за летния туристически сезон бизнесът търси чуждестранни работници, особено от трети страни. Има очаквания към пазари като Непал, Киргизстан, Индия. Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев пред БНТ. Той бе категоричен, че недостигът на работна ръка не трябва да променя пазара на труда и чуждестранните работници не трябва да изместват българите и да отнемат техните работни позиции.

Милошев допълни, че още в първите си дни като служебен министър е провел срещи с бизнеса и се е запознал с проблемите, поставени от тях и очакванията им за тяхното решаване.

Още по темата
В Народното събрание е входиран законопроект за промени в Закона за чужденците в България, каза служебният министър на туризма и апелира в малкото време, което остава на настоящия парламент, депутатите да го приемат. Той обясни, че промените ще дадат възможност краткосрочните 90-дневни работни визи на чужденци от трети страни да се подновяват, без да се налага работниците да напускат страната.

Има и правила, които са не само национални, а и европейски. Не може просто да се отворят границите, защото тогава става легален миграционен канал. Трябва да бъде отчетена националната сигурност, това, че сме европейска държава и сме част от Шенгенското пространство, макар и частично, допълни министърът.

Първата задача на служебното правителство е да организира честни избори, моята първа задача като служебен министър на туризма е посрещането на летния туристически сезон, каза Милошев.

Той допълни, че това е много голяма отговорност, защото по оценки на министерството летният туристически сезон представлява 70% от туризма в България. Следващата седмица започват срещи по българското Черноморие с местните власти и бизнеса, посочи служебният министър на туризма, цитиран от БТА. Според Милошев очакванията са за добър летен туристически сезон.

"Ние си имаме всичко. Трябва да погледнем туризма си с други очи, защото най-важния субект в туристическия продукт, който се създава, е туристът. Цялото усилие, и на бизнеса, и на държавата, и на регулациите, и на законите, е този турист да дойде и да види страната ни по начин, по който да занесе емоцията си. Туризмът също е на пазара на емоциите", каза Милошев.

Нека правим снимки на хубавата страна на българския туризъм, призова той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Общество
Има карантинирани класове заради коклюш в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
3
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Но да се върнем към "Крепостници теглят шлеп" на Иля Репин! Шлеп е вид превозен кораб, обикновено по онова време по реки! По течението на реката добре, срещу течението не винаги има вятър. Близките роби (Крепостници) на близо се повикват да теглят! Може да няма вятър с дни! Ех тези Мъртви души на Гогол. Новина от българските медии преди няколко години: Локомотив на влак се счупил близо до гара Мездра, пътниците не им се чакало аварийния локомотив и добутали влака до гарата заедно в стил....
19
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
"По делата им ще ги познаете!" Ама на етично ниво от гледна точка на трите власти лицето всъщност защитава светската държава. Защо ще го наказвате? Трябва една бира да го черпите поне? "А у нас свестните считат за луди" , Ами деянието и произведението на този човек са свестни и по дефиниция за този случай ви призоваваме да освободите този човек!
18
5
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Но помислете си господа: Какво дадаистично отрича лицето Иво Георгиев" със своя перформанс "Зло поне под дърво да спи" ? От гледна точка на светската държава произведението е за награда! Оттам и бирата, защото няма кой друг да го награди!
17
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
И ако картината "Религиозна процесия в Курска област" на Иля Репин е част от световното културно наследство и показва реалностите на еснафския модел в Царска Русия и тъжната реалност в "Крепостници теглят шлеп" потвърждаваща Мъртвите Души на Гогол, не мислите ли господин съдия, че медийната "Религиозна процесия в Софийска област" никога няма да бъде нито обявена за произведение на изкуството, а на пропагандата. И никога няма да бъде част от световното културно наследство. Легитимен протест
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Минилмалната заплата тррябва да е поне 3000 $ за да се компеисира хиперинфлацията. Но бизнеса крадне след 2007 г. и не му дреме за бг, и МС също не дава такива заплати, защото държавата е фалирала след 2004 г. Заплатите са проблема и тогава бг ще бачкат а няма да бега в чужбина.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хотелиерите искат непалци, защото работят за 100 долара и те изкарват бързи пари без да мислят , че с това качество и обслужване ще сигнат до прием на непалци . Ако дават заплатите които взимат българите в Испания, Италия, Малта ще имат квалифицирани българи и качествена услуга
14
3
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
На основание за правото на артистично себеизразяване - което е неотменимо човешко право по конвенцията в Хага, ние дефинираме перформанса на Иво Георгиев "Зло под камък да спи" като съвременно произведение на изкуството и поради неотменимото му човешко право и липсата на нанесени материални щети ви призоваме да освободите лицето от отговорност за този случай!
13
3
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
На основание за правото на артистично себеизразяване - което е неотменимо човешко право по конвенцията в Хага, ние демонтираме перформанса на Иво Георгиев "Зло под камък да спи" като съвременно произведение на изкуството и поради неотменимото му човешко право и липсата на нанесени материални щети ви призоваме да освободите лицето от отговорност за този случай!
12
3
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Лицето Иво Георгиев извърши дадаистичен акт на изкуство и протест срещу статуквото, медийната манипулация и най-вече, най-вече срещу "Религиозна процесия в Софийска област" Творбата срещу , която се протестира не е на Иля Репин , а на три национални медии и БПЦ! Тя творбата на медиите е дългосрочна - от по египетски вървящи свещенници носещи части от мумии, наречени мощи и наричащи ги "благодат" , до три дневен патриархален тормоз!
11
4
 
12
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 3 седмици
тая Държава, ако изобщо вече е Държава, щото за Държава - Първо ти требват Охранявани Граници през които и Мууха не може да Прелитне - се превръща вече в Пъълна Кл0ака - Същият ИнтернаЦионален ЦионисткоМасонски К0мунизъм - каква е разликата между Виетнамците едно време и тези Сега?! а и МеждуДругото къде са поне 10 Милиона Украинци - дето са Бежанци в Европа - или те Дойдоха с Хамъри и Сакове с Пари и нямат нужда от Работа - а чакай май те са на Помощи по-високи от средна работна заплата!!
10
3
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
За разлика от лицето Милошев , което никога не е по темата, лицето Иво Георгиев има какво да каже правилно в правилния момент.
9
0
 
15
 
! Отговори
морски преди 3 седмици
Те първите туристи бяха и се върнаха. Много бедни и заобикаляха ресторанти и магазини отдалече. Европа е в криза и не очаквайте чудеса.
8
0
 
9
 
! Отговори
бг раПотоНрдател преди 3 седмици
здравейтИ търсим динамични и позитивни личности с възможност за развитие във фирмата низа "работа" елатИ при нас да работите условията ни са трябва само да се държите културно и да ни се усмихвате като олигоХрени ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се държите позитивно че да може да ви обработваме и да ви се подиграваме по лесно със смешните заплати които ви даваме условието ни е само да ни се усмихвате като олигоХрени!!!ФАЛШИВИТЕ НИ ОБЯВИ ЗА РАБОТА ЩЕ ГИ НАМЕРИТЕ В САЙТА ДЖОБС БГ...просто точим пари по евр.проект
7
2
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Според нас ловците на глави - воден от мъдростта зло под камък да спи, лицето Иво Георгиев е видяло неточност при изпълнението на мъдростта и е оказало съдействие да се сложи надгробна каменна плоча. Какво толкова е направил : одраскал е боята на дървен кръст ли? Или му е теглил кръстата!
6
2
 
2
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
И малка подмолба господин прокурор: Да го пуснете и да му дадете едно кенче бира и да му кажете, че Зорба Гърка е жив и го поздравява за това произведение на изкуството!
5
5
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Не е по- темата , но съюза на свободните троловеее ловци на глави има молба към съответен прокурор и съдия: Уважаеми господа умоляваме ви да пуснете лицето Иво Георгиев за неговото произведение на изкуството: Зло под кръст да спи! А именно откъртването на дървеният кръст от гроба на "Патриарх Неофит" и хвърлянето му върху гроба на лицето в кавички. Перформансът на Иво Георгиев никое друго светско лице не можа да направи. Тяхното е цирк, неговото е акт на изкуство. Пуснете го , ние бяхме.
4
0
 
9
 
! Отговори
Общ работник преди 3 седмици
Дежурния тролетариат отново мисли с гза и пише с фууя си. Човека само за три дни е прозрял грозната истина и ми се струва, че им го е казал право в очите. Да вдигат заплатите и да не се правят на ударени. Щото и марсианци да докарат, бързо ще избегат като им дадат първата заплата.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нека ни изместват, те българите не могат да живеят с тези заплати Милошев :)) Бъди сигурен Милошев, че след извесно време прекарано на курортите и получаването на първата си заплатка, ще се разбягат и ще се благодарят, че са в Непал, а не в България :)))
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Що не, и без това на българчетата не им се бачка.Предпочитат да ходят на почивки из чужбина и по моловете.Така си проспаха и държавата.Един ден ще излязат от билата и ще схванат, че вече я няма.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Милошев, ш,ти изстине министерското кресло!