Министър Милошев: Чуждестранните работници не трябва да изместват българите

Според служебния министър очакванията са за добър летен туристически сезон
Обновена: 20 апр 2024 12:24 | 20 апр 2024 12:16, Елка Василева
69
Министър Милошев: Чуждестранните работници не трябва да изместват българите
Снимка: архив, БГНЕС

Има недостиг на работна ръка и за летния туристически сезон бизнесът търси чуждестранни работници, особено от трети страни. Има очаквания към пазари като Непал, Киргизстан, Индия. Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев пред БНТ. Той бе категоричен, че недостигът на работна ръка не трябва да променя пазара на труда и чуждестранните работници не трябва да изместват българите и да отнемат техните работни позиции.

Милошев допълни, че още в първите си дни като служебен министър е провел срещи с бизнеса и се е запознал с проблемите, поставени от тях и очакванията им за тяхното решаване.

Още по темата
В Народното събрание е входиран законопроект за промени в Закона за чужденците в България, каза служебният министър на туризма и апелира в малкото време, което остава на настоящия парламент, депутатите да го приемат. Той обясни, че промените ще дадат възможност краткосрочните 90-дневни работни визи на чужденци от трети страни да се подновяват, без да се налага работниците да напускат страната.

Има и правила, които са не само национални, а и европейски. Не може просто да се отворят границите, защото тогава става легален миграционен канал. Трябва да бъде отчетена националната сигурност, това, че сме европейска държава и сме част от Шенгенското пространство, макар и частично, допълни министърът.

Първата задача на служебното правителство е да организира честни избори, моята първа задача като служебен министър на туризма е посрещането на летния туристически сезон, каза Милошев.

Той допълни, че това е много голяма отговорност, защото по оценки на министерството летният туристически сезон представлява 70% от туризма в България. Следващата седмица започват срещи по българското Черноморие с местните власти и бизнеса, посочи служебният министър на туризма, цитиран от БТА. Според Милошев очакванията са за добър летен туристически сезон.

"Ние си имаме всичко. Трябва да погледнем туризма си с други очи, защото най-важния субект в туристическия продукт, който се създава, е туристът. Цялото усилие, и на бизнеса, и на държавата, и на регулациите, и на законите, е този турист да дойде и да види страната ни по начин, по който да занесе емоцията си. Туризмът също е на пазара на емоциите", каза Милошев.

Нека правим снимки на хубавата страна на българския туризъм, призова той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Общество
Има карантинирани класове заради коклюш в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Българският писател Николай Хайтов каза в едно интервю по БНТ: "Българският народ да скочи наравно с другите европейски народи, ще е самоубийство!" Не обсъждаме дали го е казал от национализъм или от прагматизъм или от чувство за истина.В аквариума на социализма леко отделен от другите и получаващ доброто от другите поради грижата на някой, внезапно останал сам без никой да го е грижа, ще види и най-лошото от тия другите и може и да не може да го приеме! Не е самоубийство, обаче Хайтов знае...
39
3
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Казах, че искам да чуя човешка, а не маймунска реч и кьорфишеци от София! И докато не я чуя ще продължавам да съм Angelfish! Рибата ангел е дълбоководен хищник дето изобщо не е ангелче осмелиш ли се да атакуваш! Колко *** трябва да си да разбереш истината , че приказката за светулката : Защо ме уби! Защото светиш е малко различна тия дни! Айде захапи и виж точно кой хапеш!
38
0
 
7
 
! Отговори
Тоя парашутист преди 3 седмици
Кой го пусна-Радев или Борисов?
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами като не трябва защо ги пускате?
36
0
 
15
 
! Отговори
?!??? преди 3 седмици
Има има ама избягаха в другите страни на гурбет, там където плащат ... А вие си търсере още евтина работна ръка от Филипините и сие страни и очаквайте туристи, ха ха ха
35
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Господин съдия, уважаеми съдии - малко остро реагирах , че много ми е писнало от глупости! Ама по "Престъпление и наказание" не само Република България няма право да иска повече от мен! Кога ще стигнем до частта да отсъдите какво имат да ми дават... Имам хора да храня и изкуство да правя!! https://m.youtube/watch?v=7piGP5brCsA&pp=ygUWd2F0ZXJ3b3JsZCB3aGFsZSBzY2VuZQ%3D%3D
34
2
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Има една сцена от Осмата миля - последната битка нали я знаеш! Знаеш кво на ти един молив и се прибери вкъщи и напиши нещо ако ти просветне, може да си вземеш и микрофона.... Че половината от тия хотели са или са с престъпен произход на средствата за построяване или незаконно приватизирани ....както е казал господин Балзак, Оноре дьо "В основата на всяко богатство се крие престъпление" Е в наши дни не е баш така има различни богатства и различни престъпления. Има и богати честни хора, ама вие не
33
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Добре Евтиме кажи ми една твоя медийна продукция , твоя и на ония двамата дето да не е copy , paste отнякъде? Че ме питаш какво искам да млъкна! Аз много неща мога да искам от Република България, а тя от мен нищо. За нищо благодаря ама де тоя късмет. Аз съм гражданин на Народна Република България Милошев. А под какво гражданство са ме сложили Международния военен трибунал няма да ми кажат докато съм стръв за бонобо сапиенс!
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АМИ В АНГЛИЯ КАКВО ДА КАЖЕМ ТАМ ВЕЧЕ ПОЧТИ НЯМА БЯЛ МЕСТЕН АНГЛИЧАНИН ДА Е ЛЕКАР,ЗЪБОЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ-САМО ИНДИЙЦИ И ПАКИСТАНЦИ...БЕЛИТЕ ГИ МЪРЗИ ДА УЧАТ.ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА ПЕРСОНАЛА В РЕСТОРАНТИ И ХОТЕЛИ!!!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В ЦЯЛА ЕВРОПА Е ТАКАВА ТЕНДЕНЦИЯТА...РАБОТНИЦИ ОТ НЕПАЛ,ФИЛИПИНИ,ИНДИЯ,БАНГЛАДЕШ.КАКВО СЕ УЧУДВАТЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА,А И ВСЕ ПАК ДЕМОГРАФСКИТЕ НИ ПОКАЗАТЕЛИ СА ДОСТА ВЛОШЕНИ ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ И ЧУЖДЕНЦИТЕ НА НАША ТЕРИТОРИЯ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ!
30
2
 
9
 
! Отговори
Така е в Европа! преди 3 седмици
Идете да си потърсите работа, която и местните търсят! Първо е местния и след това пришълците скакалци! Значи в България, която напуснах преди време нищо не се е променило! Още при соца се виждаше тенденцията да се преферират чужденците и с много разстояние от тях местните плебеи! Голяма промяна няма освен, че вече може да отидеш някъде по Европа да работиш за повече! Ниво на бивша Югославия от 70-те 80-те години! Така е като няма гражданско общество и на избори за гъби!
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че кой българин иска да работи в България. Те хората отдавна избягаха
28
6
 
2
 
! Отговори
Реалност преди 3 седмици
Всеки си гледа интереса . Какво , като са непалци ? На българите , ако не им се работи .
27
3
 
2
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
И като сме почнали с игрите на думи, на английски думата безобиден е harmless, а закоравял е hardcore . И ако беше hardcore gamer, hardcore heavy metal, hardcore badass ....нищо лошо ама вие сте си hardcore criminals! Евтиме ни един от сериалите ти не струва....немаш ли неква уникална мисъл в главата си господин продуцент!
26
3
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
А по темата ли да напиша нещо? Тя работната ръка е малко в гробищата и под земята дето не достига...Кой ли я е вкарал там? Като ми не харесвате добре подострената мисъл, език и пръсти това си е точно ваш проблем! Ама иначе ..... Какво ви е направила майка ми? Аз пък ще кажа, че сте безобидни, къв хейт с години не мое да ви мръдне! https://m.youtube/watch?v=gRFQgoUZBYI
25
1
 
2
 
! Отговори
7/8 тиви преди 3 седмици
Чалгарско ми е баце...
24
0
 
5
 
! Отговори
Стига си тролил! преди 3 седмици
До 25. Vol'Jin. Сериозно, човека е за похвала, не за принудително лечение ...."Защооооо няма радост " за тоя случай всъщност. Човека легитимно протестира и дискриминира глупости.... Ето ви малко радост .... https://m.youtube/watch?v=2AzpHvLWFUM&pp=ygUMem9yYmFzIGRhbmNl . . . . Освен глупости омръзва и троленето ти на неработещи линкове! Един линк не можеш да постнеш, но е така след като човек е скаран с граматиката дали българска или чужда!
23
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Сериозно, човека е за похвала, не за принудително лечение ...."Защооооо няма радост " за тоя случай всъщност. Човека легитимно протестира и дискриминира глупости.... Ето ви малко радост .... https://m.youtube/watch?v=2AzpHvLWFUM&pp=ygUMem9yYmFzIGRhbmNl
22
0
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 седмици
Затрихте си Сеемето, Честито.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
21
2
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Лицето е поне за похвала господин съдия, една бира....